Siirry suoraan sisältöön

Halloped-koordinaattori haku 2023!

Hei,


Haku humanistisen tiedekunnan halloped-koordinaattoreiksi vuodelle 2023 on auki 24.3.2023 – 2.4.2023. Humanistiseen tiedekuntaan haetaan kahta halloped-koordinaattoria: toinen koordinaattoreista edustaisi kielten ja käännöstieteiden laitosta (KKL), toinen historian, kulttuurin ja taiteiden tutkimuksen laitosta (HKTL).

Mitä halloped-koordinaattori tekee?

Halloped-koordinaattorit toimivat koulutuspolitiikan parissa edistäen humanistisen tiedekunnan opiskelijoiden etuja. He pitävät yhteyttä tiedekunnan työryhmissä toimiviin hallinnon opiskelijaedustajiin eli hallopedeihin, Humanitas ry:n hallitukseen ja TYYn koulutuspoliittisiin toimijoihin. Halloped-koordinaattorit toimivat tiedekuntansa hallinnon opiskelijaedustajien tukena ja huolehtivat uusien hallopedien perehdyttämisestä ja valintaprosessin käytännön asioista. Lisäksi halloped-koordinaattorit pitävät yhteyttä tiedekunnan henkilökuntaan ja voivat nostaa esille koulutuspoliittisia asioita keskusteluun. Halloped-koordinaattorit osallistuvat TYYn halloped-tapaamisiin, ja he kuuluvat Humanitaan koposektoriin.

Kuka voi hakea?
Halloped-koordinaattorilla on hyvä olla omaa kokemusta hallinnon opiskelijaedustajana toimimisesta, mutta myös muu koulutuspoliittinen osaaminen katsotaan eduksi. Ainejärjestökokemusta tässä tehtävässä ei tarvita, ja kaikkien kiinnostuneiden kannattaa ehdottomasti hakea! Innostus opiskelijoiden edunvalvomista kohtaan on tärkeintä.

Halloped-koordinaattoreita valitaan kaksi, yksi tiedekunnan kummastakin laitoksesta. Tehtäviin perehdytetään, eli ilman mitään oppeja ei tehtäviin tarvitse lähteä.


Mitä tehtävästä jää käteen?
Halloped-koordinaattorin tehtävissä oppii koulutuspoliittisesta vaikuttamisesta ja muutoinkin siitä, miten tiedekunnan hallinto toimii. Tehtävän kautta on mahdollista keskustella koulutuspoliittisia asioita niin Humanitaan, tiedekunnan henkilökunnan kuin TYYn kanssa: mahdollisuuksia vaikuttaa ja edistää humanistisen tiedekunnan opiskelijoiden etuja on siis useaan suuntaan. Lisäksi tehtävässä pääsee tutustumaan muihin, koulutuspolitiikasta kiinnostuneisiin ihmisiin yli tiedekuntarajojen.


Jos kiinnostuit, niin täytä tämä lomake: https://forms.gle/EEpvkmwAaErLsWUY9

Halloped-koordinaattorin tehtävistä voi kysyä lisää HKT-laitoksen halloped-koordinaattorilta Sara Lenkkeriltä (salenk@utu.fi).